Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rondellen ska byggas i korsningen Nya Tylösandsvägen–Bäckagårdsvägen och beräknas vara klar i december. Bild: Johan Persson
Rondellen ska byggas i korsningen Nya Tylösandsvägen–Bäckagårdsvägen och beräknas vara klar i december. Bild: Johan Persson

Rondellbygge kommer begränsa trafiken på Nya Tylösandsvägen

Begränsad framkomlighet är att vänta i Söndrum med omnejd. Korsningen vid Nya Tylösandsvägen och Bäckagårdsvägen ska nämligen bli till en cirkulationsplats. Arbetet beräknas vara klart i december.

Syftet med ombyggnationen är att öka trafiksäkerheten för både oskyddade trafikanter och bilister.

– Korsningen är olycksdrabbad och det finns både skola och förskola i närheten. Rörelsen på platsen väntas öka ytterligare i och med den blivande stadsdelen Ranagård. Därför ser vi det som viktigt att göra det säkrare för trafikanter, säger Sofia Erlöv, projektledare på teknik- och fritidsförvaltningen.

Begränsad framkomlighet att vänta

Arbetet med rondellen startar i mitten av augusti och beräknas vara klart i december. Framkomligheten i korsningen kommer att påverkas under det pågående arbetet.

– Det kommer att innebära begränsad framkomlighet. Riktningen Nya Tylösandsvägen kommer vara öppen hela tiden med en förbifart vid sidan av korsningen. Däremot kommer Bäckagårdsvägen att vara avstängd periodvis på bägge sidor av korsningen, berättar Sofia Erlöv.

För att möjliggöra fortsatt tillgång till Stenhuggeriet och Grötvik kommer den gamla bussgatan längs Stenhuggerivägen tillfälligt att öppnas för biltrafik.

”Välj andra vägar”

Sofia Erlöv hoppas på ett bra resultat och att allmänheten kan ha överseende med att det kan bli lite bökigt på platsen under byggtiden.

– Om möjligt är det bra om man kan välja andra vägar under perioden då vi bygger cirkulationsplatsen.

LÄS MER: Ny rondell för fyra miljoner ska byggas

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här