Röda korsets kris- och beredskapsgrupp rycker ut vid händelser där människor kan behöva stöd genom samtal.
Röda korsets kris- och beredskapsgrupp rycker ut vid händelser där människor kan behöva stöd genom samtal. Bild: Jari Välitalo

Röda Korset står redo med samtalsstöd efter branden

Utanför avspärrningarna vid husbranden på Östra Stranden står Röda Korset. De finns där för dem som behöver en medmänniska att prata om händelsen med.

ANNONS
|

Efter branden i lägenhetshuset på Östra Stranden har Röda Korset befunnit sig vid platsen. Magdalena Engelsz och Anna-Lena Leuchovius är en del av kris- och beredskapsgruppen och har stått där under två dagar.

– Vi är ute när det händer något och kan erbjuda psykosocialt stöd ifall det är någon som behöver prata. I kriser är det det man behöver, säger Magdalena Engelsz.

Gruppen är en frivilligverksamhet som arbetar ideellt och finns till för människor som känner att de behöver någon att prata med om det som har hänt.

De berättar att de mött mycket folk under gårdagen, men att det även i dag har varit dem som har velat prata.

ANNONS

– Det har kommit förbi en del som har stugor här som har velat besöka platsen för att se hur det ser ut nu. Under gårdagen upplevde vi att det var mer ångest kring det jämfört med i dag, säger Anna-Lena Leuchovius.

ANNONS