Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rix FM kickas ut till förmån för NRJ

Vid årsskiftet börjar en nygammal radiokanal att sända i Halmstad igen. Det är radiokanalen NRJ som nylanseras med inriktning mot en mognare publik. Samtidigt uppstår en monopolsituation i den kommersiella radioetern.

Det är den nygamla radiokanalen NRJ som vid årsskiftet börjar sända i Halmstad på radiofrekvensen 107,2. En frekvens som sedan åtta år tillbaka upplåtits till radiokanalen Rix FM som ägs av MTG.

- Mot vår vilja tvingas Rix FM nu bort från Halmstad, säger MTG radios VD Christer Modig.

Att just Rix FM kickas ut bygger på att det är NRJ som äger sändningstillståndet för just den frekvensen. Tidigare har det funnits ett avtal mellan NRJ och MTG, men vid årsskiftet löper avtalet ut.

- Vi har tidigare haft Rix FM som samarbetspartner men när avtalet går ut vill vi själva sända på den frekvensen, säger Richard Mazeret VD för NRJ Skandinavien.

Efter årsskiftet kommer det som i dag att finnas två kommersiella radiokanaler med sändningar i Halmstad. Mix Megapol och NRJ. Bägge kanalerna ägs dock av SBS media group vilket inte lämnar något utrymme för andra kanaler eftersom frekvensutrymmet är fullt.

- Vi tycker naturligtvis att det är jättetråkigt att SBS radio får en monopolställning i Halland, säger Christer Modig, VD för MTG radio. Vi hoppas nu på ett tillstånd i det digitala radionätet som planeras, men det kan ske tidigast nästa år och fram tills dess får man lyssna på oss i appar eller på nätet.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!