Restaurang rånades på 40 kronor

I kassaapparaten på en restaurang som blev utsatt för ett rån fanns omkring 3 000 kronor. Den misstänkta rånaren kom över 40 kronor. Nu tas fallet upp av Halmstads tingsrätt.

ANNONS
LocationNyhem||

Det var i somras som en restaurang på Nyhem blev utsatt för vad som rubriceras som ett rån. Restaurangägaren som jobbade den aktuella kvällen har uppgett att en man kom inrusande i lokalen med en hand för ansiktet och den andra handen i en knuten näve och krävde pengar.

Enligt ett vittne frågade restaurangägaren ”är det något som luktar illa?” när mannen kom in med handen framför munnen. ”Det här är ett rån, ge mig pengarna” ska han då ha svarat.

Kom åt två 20-lappar

Tumult uppstod och enligt åtalet knuffade gärningsmannen in restaurangägaren bakom disken och uttryckte hotfullt att han skulle ge honom pengar. Kassaapparaten öppnades aldrig men mannen kom åt två 20-lappar som låg på bardisken. Vittnen har berättat hur några restauranggäster brottade ner rånaren och höll fast honom tills polisen anlände.

ANNONS

Den åtalade mannen nekar till att det skulle handla om ett rån. I polisförhör har han uppgett att anledningen till att han gick in på restaurangen och krävde pengar var för att han hört att restaurangägaren tafsat på hans syster och därför ville ha kompensation.

Restaurangägaren nekar till att han ens träffat den misstänktes syster. Polisen har även förhört systern som uppger att hon inte blivit utsatt för något sexuellt ofredande och att hon inte känner till restaurangägaren.

”Hade jag velat råna någon hade jag gått dit med ett vapen så klart” sa den misstänka i ett polisförhör när han förklarade sin syn på saken. När poliserna frågade varför han hade handskar på sig svarade han att det berodde på corona.

Nu ska rånet på 40 kronor tas upp i rätten. Samtidigt ska även åtalspunkten ringa narkotikabrott avhandlas, mannen är misstänkt för att ha varit påverkad av cannabis vid tidpunkten för rånet.

ANNONS