Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Resor till solen ökar när vaccinet kommer

Vaccinet har fått Halmstadborna att våga drömma om resor till solen igen. Resebokningen har tagit fart och högst upp på listan bland populära resmål står Spanien.

Halmstadborna vill se ljuset i pandemitunneln och allt fler vågar boka in resor under året för att ha något att se fram emot.

Maria Nilsson som är säljchef för Ticket i Falkenberg har även koll på hur statistiken ser ut i Halmstad. Hon berättar att bokningarna har ökat med 65 procent och att Halmstadbornas vanligaste resmål är Spanien, Kroatien, Portugal och Thailand.

– Jag märker att det verkligen finns en längtan att få resa igen, säger Maria Nilsson.

Maria Nilsson, säljchef på Ticket i Falkenberg. Bild: Pernilla Trieb Dahnberg
Maria Nilsson, säljchef på Ticket i Falkenberg. Bild: Pernilla Trieb Dahnberg

Vaccinet är såklart en stor anledning till att många vågar boka in resor under året, men även ändrade om- och avbokningsregler är en bidragande faktor.

– Det är väldigt generösa om- och avbokningsregler just nu, det går att boka av, boka om, byta resesällskap och betala resan nära inpå avresedatum, säger Maria Nilsson.

Säljchefen berättar att den stora ökningen på 65 procent dock är från väldigt låga nivåer och att det är fortfarande lång väg tillbaka till de normala bokningsnivåerna före pandemin.

Från Halmstad City Airport är det resebolaget TUI som erbjuder resor till sol och värme. Enligt Adam Györki, kommunikationsansvarig på TUI, är längtan efter att resa iväg något större i Halmstad än i övriga delar av Sverige. Halmstadborna bokar bättre än rikssnittet både från Halmstad City Airport och från andra flygplatser. Precis som bokningarna på Ticket finns Spanien och Kroatien med på TUI:s lista bland Halmstadbornas mest bokade resmål.

LÄS MER: Vändningen – inga Gran Canaria-resor från Halmstad

LÄS MER: Flygplatsen hoppas på resor till Gran Canaria

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här