Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Färjelinjen Halmstad-Grenå låter inte passagerarna gå av i Danmark utan i stället får de tura.
Erik Lewenhaupt, hållbarhets- och kommunikationschef på Stena Line, berättar att de får flera samtal från personer som undrar när Grenå-färjan börjar gå igen. Bild: Jari Välitalo, Patrik Olsson/Stena Line

Resesugna väntar på att Grenå-linjen ska öppna

Stena Nautica kör in och ut ur hamnen i Halmstad precis som vanligt. Men eftersom Stena Line inte släpper av passagerarna i Danmark får de i stället nöja sig med att tura.

I mars stängde Stena Line passagerartrafiken till Grenå och de andra danska destinationerna i samband med att Danmark stängde gränserna. Sedan dess har båtarna fortsatt vara i trafik för att frakta gods. Än finns det inget beslut om när linjen ska öppna för semesterresenärer igen utan allt hänger på danska beslut om en öppnare gräns.

LÄS MER: Stena Line stänger passagerartrafiken till Danmark

LÄS MER: Godstrafiken håller den nya färjelinjen flytande

Intresse för att ta båten till Grenå

Men när det nu har blivit möjligt för hallänningar att resa till Danmark om de kan uppvisa ett negativt coronatest har flera visat intresse för att ta båten till Grenå.

– Vi har sett ett ganska stort intresse för Halmstad-Grenå när det gäller de som ringer in och frågar om det går att boka och om båten går. Många ligger nog i startgroparna för att börja boka, säger Erik Lewenhaupt, hållbarhets- och kommunikationschef på Stena Line.

När Tyskland lättade på karantänsrestriktionerna för svenskar i veckan såg Stena Line ett stort uppsving på biljettförsäljningen under det första dygnet.

– Jag skulle förvänta mig en liknande utveckling här när man lättar på restriktionerna från dansk sida, säger Erik Lewenhaupt.

LÄS MER: Rusning efter färjebiljetter till Tyskland

Turar mellan Halmstad och Grenå

Stena Nautica släpper fortfarande på passagerare som kommer med bil, buss eller cykel för dagsresor. Det går alltså att ta båten från Halmstad och åka fram och tillbaka för att sedan gå av i Halmstad igen.

– Både på Halmstad-Grenå och Göteborg-Fredrikshamn kan man tura som man har gjort mellan Helsingborg och Helsingör under alla år. Våra linjer är lite längre men det finns fortfarande ett intresse. Det kan vara skönt med ett miljöombyte och lite frisk luft.

När linjen väl öppnar upp för normal trafik mellan Sverige och Danmark förväntar sig Stena Line att svenskarna kommer vara sugna på att resa igen.

– Vi tror att det kommer vara ett populärt sätt att resa med färja, att kunna ta med sig bilen och kunna gå ut på däck och röra sig fritt under resan. Många kommer nog vara intresserade av att semestra i regionen i stället för att åka långt, säger Lewenhaupt.

LÄS MER: Detta behövs för att besöka Danmark

LÄS MER: Många frågor när gränserna öppnar ytterligare

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här