Rekordmånga turister sov över i Halmstad förra året

Turismen är på uppgång i Halmstad igen. Under 2018 slogs ett rekord för antal gästnätter. Drygt 728 000 gästnätter på hotell, campingar och vandrarhem i kommunen noterades.

ANNONS

Mätningarna av gästnätter i Halmstad började 2008 och har varit på nedgång de senaste åren. Därför kom 2018 års resultat som ett välkommet trendbrott för Destination Halmstad.

– Vi är otroligt glada över resultatet, det är ett bevis på att Halmstad har tagit ett stort kliv i rätt riktning. Det ger oss ett starkt utgångsläge 2019, säger Lina Siljegård, tf vd på Destination Halmstad, i ett pressmeddelande.

De 728 000 gästnätterna som noterade innebär en ökning med nio procent jämfört med 2017. Allra mest ökade de internationella gästnätter, som ökade med hela 28 procent. En stor del av den ökningen beror på de många evenemang som hölls i Halmstad, exempelvis lag-VM i bordtennis och VM i styrkelyft.

ANNONS

– Halmstad har stor potential att fortsätta växa som destination, men det krävs att alla parter arbetar tillsammans. Då ger det också väldigt positiva effekter för hela Halmstad, säger Lina Siljegård.

ANNONS