Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Glad för vinst. Frustration fick politikern Svein Henriksen att anmäla Region Halland till en tävling där man kunde vinna en laddbox. Nu känner han glädje över vinsten.

Regionen vann laddbox i tävling

Det blev vinst för Region Halland i tävlingen om en laddbox.

– Jätteroligt, det här blir regionens första publika laddare, säger Svein Henriksen (MP) som stod bakom anmälan.

Att anmäla Region Halland till en tävling med chans att vinna en laddbox var ett uttryck av frustration från politikerns sida över att det går lite för långsamt för regionen att bygga ut infrastrukturen för elbilar.

I nuläget har regionen bara laddstationer för sina egna fordon, säger Svein Henriksen som är både kommun- och regionpolitiker. Som elbilsägare saknar han publika laddstationer bland annat vid regionens hus i Halmstad.

Och nu kan det bli ändring på den saken. Region Halland blev nämligen en av hundra vinnare i Vattenfalls tävling om en laddbox.

– Det var roligt att de gillade min motivering och jag hoppas att detta kan ge en nytändning till regionens satsning på elbilar och laddinfrastruktur, säger Svein Henriksen som bland annat hade tryckt på att regionen borde vara ett föredöme när det gäller klimat och miljö.

Laddboxen i fråga är en så kallad destinationsladdare och kostar omkring 10 000 kronor.

– Det här blir den första publika laddaren som Region Halland har i Halmstad, den första laddaren som invånare, besökare, anställda och turister kan få ladda sin bil på, säger Svein Henriksen.

Har du fått några reaktioner på att du anmälde regionen till tävlingen?

– Ja, jag pratade med regionstyrelsens ordförande Mats Eriksson och han tyckte väl att det var lite roligt samtidigt som han förstod undertonen – att man börjar tröttna på att vänta på att det ska hända något. Sen tyckte mina kollegor i Miljöpartiet att det var väldigt roligt.

Torbjörn Svanberg, förvaltningschef på regionservice, har precis fått nys om vinsten.

– Det är jättekul att vi vunnit, men jag har inte hunnit titta på det här än. Vi får se var vi placerar den och om vinsten innebär några förpliktelser, säger han.

När laddboxen kommer att levereras är oklart men förhoppningen är att den ska kunna sättas upp före sommaren säger Svein Henriksen.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här