Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Fler väktare på sjukhusen ska göra att reglerna följs. Bild: Stefan Bennhage
Fler väktare på sjukhusen ska göra att reglerna följs. Bild: Stefan Bennhage

Region Halland sätter in väktare på sjukhusen

Trots höstens ökade smittspridning upplever Region Halland att de säkerhetsföreskrifter som finns inte efterföljs av sjukhusbesökarna. För att se till att avstånden hålls och besöksförbudet följs sätts det nu in extra väktare på sjukhusen.

Höstens ökade smittspridning har inte gjort sjukhusbesökarna mer försiktiga när det kommer till att hålla avstånd. Detta har fått Region Halland att vidta åtgärder. SVT Nyheter Halland rapporterar att regionen har beslutat att tillsätta extra väktare på sjukhusen för att se till att reglerna följs och att besöksförbudet på avdelningarna respekteras.

– Folk har blivit slarvigare sedan i höstas. I våras höll folk hårdare på att det är besöksförbud av anhöriga. Men under hösten har vi haft svårare att få allmänheten med oss, trots den ökade smittspridningen, säger Georg Schwarz, säkerhetsstrateg på regionen till SVT Nyheter Halland.

Även innan pandemin slog till fanns det väktare som patrullerade sjukhusområdet. Efter covidutbrottet har antalet väktare ökat och i tisdags tillkom det ytterligare två, en till Varberg och en till Halmstad. Det är nu sju stycken totalt som är fördelade på regionens olika sjukhus, varav tre är på plats vid de olika entréerna på sjukhuset i Halmstad.

– Deras uppgift är att se till att folk håller avstånd och inte samlas i klungor. De ska även hänvisa personer som kommer för covid-provtagning åt rätt håll. Vi har nämligen haft problem med att folk går fel, säger Georg Schwarz SVT Nyheter Halland.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här