Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Region Halland bestulna på datorer för halv miljon

När personalen anlände till Region Hallands servicekontor på tisdagsmorgonen upptäckte man att det varit inbrott. Datorer för omkring en halv miljon kronor är stulna.

Inbrottet anmäldes vid klockan fem över åtta på morgonen av personal som arbetar i Region Hallands lokaler på Skånegatan, omkring 500 meter från Slottsparken i Halmstad.

Stöldgodset beräknas till ett värde runt 500 000 kronor i form av 30 till 40 datorer.

Det är då oklart hur tjuven, alternativt tjuvarna, har tagit sig in i lokalerna. Polisen har tekniker på plats under förmiddagen för att säkra spår och ta reda på hur gärningsperson har tagit sig in. Man ska ännu inte ha hittat några märken eller krossade rutor som tyder på att någon har brutit sig in.

Den sista från personalen ska ha lämnat kontoret runt klockan 18 på måndagen och larmet ska sedan gå på automatiskt. Region Halland har till polisen yttrat att man misstänker att inbrottet skett i tidsspannet innan larmet gått på eftersom det inte har utlösts.

Det är för Regionen ännu oklart hur inbrottet har gått till, enligt Tommy Thorbjörnsson på Regionservice, Region Halland.

– Vi ser över det interna och vad vi kan göra för att möjligen förbättra och försäkra oss om att det inte ska kunna hända igen, säger han.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här