Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Rattfull kvinna nära frontalkrock med annan bil

Den 60-åriga kvinnan blev oense med sin väninna efter att de hade tittat på Melodifestivalen. Trots att de hade druckit både vin och whisky satte hon sig bakom ratten för att köra hem och höll då på att frontalkrocka med en annan bil.

Det var i mars i år som kvinnan, som är i 60-årsåldern, var hemma hos en väninna och tittade på Melodifestivalen. De drack whisky, rödvin och eventuellt även öl. Kvinnan hade kört dit och planerade att ta bussen hem.

Under kvällen råkade dock de två vännerna i luven på varandra. En dispyt uppstod och kvinnan bestämde sig för att åka hem. Hon tog bilen och körde därifrån.

På vägen hem vinglade hon kraftigt och kom ofta över i fel körfält. Vid ett tillfälle var hon bara en hårsmån från att frontalkrocka med en annan bil. Personerna i den andra bilen följde efter kvinnan och slog larm till polisen.

När hon kom hem till bostaden hade hon avsevärda problem med att parkera, men hon lyckades till slut och tog sig in i hemmet innan polisen hann fram till platsen. När de kom dit var det dock inte svårt att hitta spåren efter henne.

Kvinnan hade haft en behållare med rödvin i fickan som hade gått sönder. Förarsätet i hennes bil var dränkt i rödvin och vinet hade därefter droppat längs med vägen som hon gick till hemmet.

Kvinnan kunde även pekas ut av vittnena som visste hur hon såg ut och hon greps samma kväll. Hon erkände brott och har nu dömts för grovt rattfylleri, då hon hade 2,34 promille alkohol i blodet. Hon döms till skyddstillsyn och ska genomgå en behandlingsplan för alkoholmissbruket.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här