Rattfull campare stoppades – döms till fängelse

40-åringen tänkte köra in på campingen för att lämna lite grejer vid tältet. Problemet var bara att han redan hunnit hälla i sig en hel del alkohol. Nu döms han för grovt rattfylleri.

ANNONS
|

Den 40-årige mannen besökte Tylösands camping med sin familj i mitten av juli i år. De hade slagit upp sina tält och hunnit dricka några öl och drinkar då de behövde lasta ur ytterligare grejer ur bilen.

Mannen gick ut till parkeringen för att köra bilen in till tältet. Campingen var full av folk i rörelse och barn som lekte. Han hade själv barn som lekte i området och tänkte att han skulle köra väldigt lugnt. Han hade dock glömt passerkortet och kunde inte komma in på campingen igen, så han tutade på vakterna för att de skulle öppna grinden.

ANNONS

Den ena vakten kom fram och märkte att mannen luktade alkohol, varpå polisen larmades. Mannen greps och erkände samma kväll. Alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft uppgick till 0,92 milligram per liter, vilket motsvarar ungefär 1,8 promille i blodet.

40-åringen, som är hemmahörande i Stockholmstrakten, har nu dömts av Halmstads tingsrätt för grovt rattfylleri. Han dömdes till en månads fängelse.

ANNONS