Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Radio Halmstad sänder ”Musikhjälpen”

Lokalradion i Halmstad drar sitt strå till stacken för att ingen människa ska lämnas utan vård. I december är det dags för årets upplaga av ”Musikhjälpen” och hela veckan kommer det även att sändas en lokal version från Halmstad.

Varje år sänder Sveriges Radio P3 och SVT programmet ”Musikhjälpen” live dygnet runt i en vecka. Syftet med sändningen är att samla in pengar till ett välgörenhetsändamål, i år är temat allas rätt till vård.

För första gången gör nu Radio Halmstad en egen version av ”Musikhjälpen” och målet är att efterlikna originalet så mycket som möjligt, men i mindre skala. Peter Lindqvist som är programledare på Radio Halmstad kommer att leda sändningarna tillsammans med ett antal gästprogramledare. De kommer att ta emot flera gäster varje dag, både för att prata om temat och för att spela musik.

– Vi har bland annat bokat Honeyburst, Von Sicard, Anna Lovdal och Amanda Aasa, säger Peter Lindqvist.

Veckan kommer att börja med en intervju med en överläkare från Hallands sjukhus som kommer att berätta om vikten av vård för alla. Utöver det har kommunala politiker blivit inbjudna och man hoppas att även få med en representant för Läkare utan gränser.

– Det är ett så viktigt ämne. Bara här i Sverige och lokalt kan vi se att människor som är ensamkommande eller papperslösa hamnar utanför av olika anledningar och att samhället tappar bollen. Alla ska ha rätt till vård och det är så viktigt att vi belyser det, säger Peter Lindqvist.

LÄS MER: Rätt till vård blir tema för "Musikhjälpen"

Sänds från ett skyltfönster

Enligt traditionen brukar originalversionen av ”Musikhjälpen” sändas från en glasbur placerad på ett torg i någon svensk stad och locka tusentals människor till publiken. I år skulle sändningen ha skett från Gamla torget i Norrköping, men för att man vill undvika trängsel kommer produktionen att flytta. Radio Halmstads version kommer att sändas från skyltfönstret i den gamla bokhandeln på Hantverksgatan. Halmstadborna kommer att kunna se artisternas framträdande live men man har valt att inte ha någon publik inne i lokalen.

– Det kommer att kunna gå att interagera med oss under hela veckan.

LÄS MER: Så mycket drog Halmstadbössorna in till Musikhjälpen 2019

LÄS MER: Musikhjälpen 2019 – detta händer i Halmstad

Likt orginalversionen kommer Radio Halmstad att ha en bössa som lyssnarna kan skänka pengar till, ta emot önskelåtar och auktionera ut saker för att samla in så mycket som möjligt. Förra året samlade ”Musikhjälpen” och alla de lokala engagemangen in 50 572 139 kronor till temat sex är inte ett vapen.

Radio Halmstads ”Musikhjälpen” kommer att sändas mellan klockan 10 och 16 i en vecka med start den 14 december. Sändningen kommer också gå att höra på 88,6 MHz.

LÄS MER: Sandman: Viktigt år för "Musikhjälpen"

LÄS MER: Musikhjälpen 2020 till Norrköping

LÄS MER: "Musikhjälpen" samlade in över 50 miljoner

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här