Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hemköp i Haverdal har planer på att bygga ut affären. Bild: Jari Välitalo

Radhus och större affär på gång i Haverdal

Fler bostäder planeras i Haverdal. Dessutom vill ortens affär bygga ut.
– Haverdal blir mer och mer populärt och vi märker att vi är trångbodda, säger butikens ägare Magnus Koch.

Två fastighetsägare har flaggat för att de är intresserade av att bygga på orten. I ena fallet rör det sig om radhus på Haverdal 15:2 utmed Kustvägen där det i dag finns lager och industribyggnad.

Ägaren vill bygga 20 radhus i två våningar på tomten. Radhusen är tänkta som bostadsrätter på cirka 120 kvadratmeter styck.

Ökat kundunderlag

Parallellt med detta vill även Hemköp bygga ut affären med i första hand 300 kvadratmeter. Affären har funnits i sin nuvarande form i över 30 år och under den tiden har orten expanderat i takt med att det byggts nya bostadsområden och sommarstugor har blivit permanentbostäder, menar ägaren.

– Vi ser en positiv utveckling av både orten och affären och vill bygga ut lokalerna så att vi kan öka tillgängligheten för kunden och satsa mer på färskvaror, post och spel, säger Magnus Koch.

En förstudie som gjorts pekar även ut kommunens mark intill Hemköp som en möjlig plats att bygga på i framtiden, både servicebutiker och lägenheter för yngre och äldre som vill bo kvar på orten.

Politiker positiva

Politikerna i samhällsbyggnadsutskottet är positiva till planerna som ligger helt i linje med ambitionen att förtäta.

– Det är bra att orter som Haverdal får en möjlighet att utvecklas genom bättre service och utveckling, säger Lars Püss (M), förste vice ordförande.

Innan arbetet med att ta fram nya detaljplaner drar igång måste dock en utredning av dagvattensituationen göras och eventuella åtgärder vidtas. I detaljplanearbetet ska kommunen även titta på buller från Kustvägen och framtida behov av mark till skolan som ska bli en F–6-skola.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här