Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Räddningstjänsten släckte brand i äldre träbyggnad

Styrkor från Halmstad och Oskarström larmades till en äldre trävilla i Oskarström som började brinna på måndagen. På eftermiddagen var branden släckt.

Räddningstjänsten nåddes av larmet strax innan klockan tolv på måndagen. Enligt larmuppgifterna ska det ha tagit fyr i byggnadens tak.

– Det är en brand i konstruktionen under taket på en villa med två och en halv plan, sa Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, omkring en timme efter det initiala larmet.

Flera enheter jobbade på platsen i omkring tre timmar innan de kunde börja avveckla. Även två rökdykare var på plats för att undersöka byggnaden.

– Vi håller på att avveckla, branden är släckt och fastighetsägaren kommer själv att fortsätta med bevakning av det som brunnit, sa Karlborg vid 15-tiden.

Har huset gått att rädda?

– Huset står kvar så gott som helt.

Fanns risk för spridning

Innan räddningstjänsten fick kontroll på branden fanns det en viss spridningsrisk.

– Det är fem meter till närmsta hus så risken finns att vi kan få en spridning. Men i nuläget har vi det inte, sa Karlborg under tiden släckningsarbetet pågick.

Det är oklart om någon människa befann sig i villan när branden utbröt, men enligt Peter Karlborg är det i alla fall säkert att ingen kvar i byggnaden när räddningstjänsten anlände till platsen.

– Alla är ute.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här