Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Pontus Lundahl/TT

Räddningstjänsten fick rycka ut till lägenhetsbrand på Andersberg

En kastrull som börjat brinna på spisen i en lägenhet på Andersberg vållade ett större pådrag på torsdagskvällen. Elden kunde ganska snabbt kontrolleras och räddningstjänsten fick sedan hjälpa till att vädra ut lägenheten.

Larmet om en lägenhetsbrand på Andersberg kom vid halv åtta tiden på torsdagskvällen och det visade sig brinna i en lägenhet på Andersbergsringen.

En kastrull på spisen hade tagit eld och de tre personerna i lägenheten lyckades inte släcka branden och både räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

– Det var en mindre kastrull som börjat brinna men branden är släckt nu. Vi är på plats och vädrar ut och säkerställer att branden inte gått vidare i fläktsystemet. Där var tre personer som försökte släcka branden innan vi kom dit. En ambulans är befordrad men det verkar inte som att någon har kommit till skada, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten Halmstad.

Enligt Karlborg hade räddningstjänsten 12 personer på plats men branden kunde snabbt klaras av och insatsen avslutades redan vid 20.15.