Räddningsaktion efter saknad flicka avblåst

Sjöräddningen genomförde en skallgång efter ett larm om en försvunnen flicka i Ringenäs. Men någon flicka hittades aldrig.

ANNONS
|

Vid 15-tiden på söndagseftermiddagen kom larmet om en drunkning i Ringenäs. Räddningstjänsten skickade tre enheter till platsen.

– Det ska vara föräldrar som har larmat om att de saknar en flicka, säger Mats Rydberg, inre befäl på räddningstjänsten i Halmstad.

– Vi vet ingenting mer i nuläget. Sjöräddningen har påbörjat en skallgång och vi kommer fortsätta sökandet.

Enligt Jenny Widén, polisens presstalesperson för region väst, var även polisen, kustbevakningen och sjöräddningen med och letade efter flickan. Vid 15.30-tiden pågick sökandet fortfarande – utan resultat.

Strax innan klockan 16 avbröts skallgången och räddningstjänsten avslutade insatsen. Men någon flicka hittades aldrig.

– Det kan bero på att hon har åkt härifrån med sina föräldrar. Vi vet inte. Men vi har hållit på en stund och vi har inte hittat henne, säger Pernilla Isaksson, livräddare Tylösand.

ANNONS

Vid 16-tiden kunde räddningstjänstens inre befäl bekräfta att räddningsaktionen är avslutad. Även han menar att flickan kan ha åkt därifrån med sina föräldrar alternativt att det har rört sig om ett falskt larm – att någon flicka aldrig saknades.

– Allting är avblåst. Vi fick ett larm om en försvunnen flicka och åkte ut på det. Vi har intervjuat folk på plats och genomfört skallgången men flickan är inte hittad, säger Mats Rydberg.

ANNONS