Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Punkare fick inte rätt i ARN

Mannen hyrde en turnébuss av ett Halmstadsföretag när han skulle på turné med sitt punkband. Men han blev missnöjd och anmälde företaget till Allmänna reklamationsnämnden.

Det var i april i fjol som mannen hyrde en minibuss av Halmstadföretaget. Han och bandet behövde en turnébuss med möjlighet att lasta instrument i. Mannen betalade 20 000 kronor för fordonet som salufördes som en turnébuss för musiker med utrustning.

Men glädjen varade inte länge när de i Österrike fick böter på 300 euro efter att ha lastat bilen med 700 kilo för mycket och de fick även en miljöavgift på 6000 kronor. Mannen ansåg att företaget inte hade informerat om att man bara fick lasta 200 kilo och att man var tvungen att betala miljöavgift i utlandet. Han anmälde därför företaget till ARN och ville ha ersättning för bot, miljöavgift och mellanskillnaden mot ett billigare fordon han tidigare hade hyrt och som han inte behövt betala miljöavgift för.

Företaget motsatte sig kravet på ersättning till mannen och menade att han med tanke på instrumentens vikt själv borde ha insett att han behövde ett större fordon.

Nämnden avslår yrkandet om ersättning och menar att företaget inte brustit i informationen och att mannen själv borde ha tagit reda på vad som gällde för det aktuella fordonet.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här