Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Therése Wenåker och Anna Hallén är två av alla de föräldrar som protesterat mot nedläggningen av Laxöns paviljonger. Bild: Roger Larsson
Therése Wenåker och Anna Hallén är två av alla de föräldrar som protesterat mot nedläggningen av Laxöns paviljonger. Bild: Roger Larsson

Protesterna hjälpte inte – paviljongerna ska väck

Över 300 namnunderskrifter och en vädjan till ledande politiker hjälpte inte. Paviljongerna vid Laxöns förskola ska bort och därmed försvinner 40 förskoleplatser.
– Beklagligt att de inte kan se till barnens bästa, säger föräldern Therése Wenåker.

Som HP berättat är tanken att avveckla de paviljonger som står intill Laxöns förskola på Furet. Föräldrar har protesterat eftersom området redan har stor brist på platser. En namninsamling som över 300 personer har skrivit på skickades till ledande politiker ihop med en vädjan om att man tänker om i frågan.

LÄS MER: Föräldrar protesterar mot att paviljonger försvinner

Men det hjälpte inte. Politikerna i barn- och ungdomsnämnden har nu bestämt att paviljongerna ska bort.

Personal ska omplaceras

– Beslutet blev att säga upp paviljongerna. Vänsterpartiet ville bordlägga frågan till nästa nämndsmöte men vi behöver komma fram till ett beslut för att hinna med planeringen och lösa alla knutar inför hösten. Det handlar bland annat om var viss personal ska placeras eftersom det kommer att uppstå en viss överbemanning, säger ordförande Lovisa Aldrin (L).

Hon tillägger dock att inget parti röstade nej till att avveckla paviljongerna.

– Det handlar om att vi har ett tillfälligt bygglov som har gått ut och som inte går att förlänga och att vi har tagit beslut om att avveckla paviljonger i takt med att permanenta förskolor byggs. Sen är vi fortsatt kritiska till att byggnation av förskola i området har senarelagts för vi har hela tiden sagt att det finns behov i de här områdena, men vi kan inte ta ansvar för det.

Besvikelse

Lovisa Aldrin ser heller ingen poäng med att dra ut på avvecklingen eftersom en stor grupp barn försvinner till förskoleklass till hösten.

– Nu är vi i ett läge där ingen behöver byta förskola, däremot kan det bli så att syskon som står på kö kanske inte får plats, säger hon.

Therése Wenåker och Anna Hallén, två av dem som kämpat för att få behålla paviljongerna, är besvikna över beslutet.

– Att ta bort paviljongerna och de två avdelningarna där påverkar tryggheten för alla barn på Laxöns förskola men även de barn som föds i närområdet. Det är beklagligt att de inte kan se till barnens bästa. Om de nu ändå hade tänkt bygga fler förskoleavdelningar i området kunde väl dessa paviljonger få stå kvar tills dess, säger Therése.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här