Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Problem med vattenförsörjning till Vallås

Två vattenläckor, en på Sannarp och en i Oskarström ställde till det i försörjningen på lördagsmorgonen.

En vattenläcka uppstod under natten mot lördagen utanför BAS-stationen på Sannarp. Läckan på ledningen gjorde att vatten forsade ut på gatan och att Blåsbackegatan fick stängas av för trafik. Vattenläckan innebär att det varit begränsningar i vattenförsörjningen till Vallås och Snöstorp och när vattnet nu kommit tillbaka varnar kommunen för att vattnet kan vara brunt och missfärgat och att man ska spola kallvatten tills det blir normalt igen.

Läckan gör även att Arenabadet tvingas hålla stängt tillsvidare. Kommunen meddelar på sin Facebook när badet kan öppna igen.

Flera fastigheter i området Nyatorp, bland annat på Blåsbackegatan och Frögatan drabbades av översvämning när vattnet forsade ut. Räddningtjänsten har under natten varit på plats och hjälpt till för att få undan vattnet.

Rapporter om brunt vatten kommer även in från Frennarp, Landfästet och Nissastrand.

Kommunen meddelade på eftermiddagen att de ställt ut två stycken vattentankar, en vid Ica på Vallås och en vid Coop på Gamletull, där boende kan hämta vatten i sina egna kärl, om det bruna vattnet inte vill försvinna.

Även Oskarström är drabbat av en vattenläcka på lördagsmorgonen. Enligt kommunen ska en läcka uppstått i närheten av Vrenningegatan och Fågelvägen som påverkar vattenleveransen. Reparatörer ska finnas på plats och arbeta med att täta läckan.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här