Uppfinnare. Philip Olsson bredvid sin skapelse.
Uppfinnare. Philip Olsson bredvid sin skapelse.

Prisad uppfinnare först i världen

Philip Olsson har utvecklat ett mobilt sångbås för sånginspelning. Nu prisas han som en av två Halmstadbor i den regionala uppfinnartävlingen Skapa.

ANNONS
|

– Jag har uppfunnit världens första portabla sångbås som möjliggör sångövning utan att störa grannarna, säger Philip Olsson som utsetts till framtidens innovatör av Almi Halland.

Idén till uppfinningen fick Philip när han för ett tag bodde i Stockholm och grannarna störde sig på hans sångövning.

– Det dröjde inte länge innan grannarna klagade, så jag fick sätta mig och köra runt i bilen för att öva, berättar han.

I dag, snart fyra år senare, finns produkten i tio butiker runt om i Sverige och mottagandet har varit varmt.

– Den har tagits emot väldigt väl och ses som en både nyskapande och rolig produkt. Den löser ett vanligt förekommande problem, inte i minst i storstäder där i stort sett alla bor i lägenhet. Samtidigt börjar proffsstudios försvinna mer och mer eftersom inspelningarna hemma blir bättre och bättre.

ANNONS

Redan nu börjar produkten nå utanför Sveriges gränser, men Philip Olsson är inte nöjd där.

– Den säljs i Europas största butik för musikinstrument, både i den fysiska butiken och på nätet. Men målet är att inom fyra år vara världsledande inom portabla akustikmiljöer.

Men närmast väntar den nationella tävlingen som Almi arrangerar, dit vinnarna från de regionala tävlingarna kvalificerar sig, för pristagaren.

– Det är jätteroligt att ta emot ett pris och få det förtroendet. Det är jag djupt tacksam för och det är roligt att få någon form av belöning, så att säga, för att man har jobbat hårt under en väldigt lång tid.

Även Johan Hagelin, som HP skrivit om tidigare, från Halmstad prisades. Han tog hem Skapasutvecklingspris för en ny säkerhetstjänst som stoppar bedrägerier.

ANNONS