Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Premiär. Läkarna Jonas Mattsson och Fredrik Hopstadius, samt distriktsköterskorna Maria Johansson och Lena Kjellman, tog i går emot de första patienterna i vårdcentralens nya lokaler på Söder.

Premiär för vård i HP:s tryckhall

På Fiskaregatan där Hallandsposten tidigare trycktes har det nu blivit en vårdcentral. På måndagen öppnade Kattegattkliniken dörrarna för de första patienterna.

– Vi är mycket nöjda. Framför allt är det en stor fördel att vi nu har samtliga verksamheter under ett tak, säger Jonas Mattsson, verksamhetschef på Kattegattkliniken.

Tidigare hette vårdcentralen Viktoriakliniken Eldsberga och hade verksamheter i Eldsberga samt på Viktoriagatan och Kungsgatan i centrala Halmstad. En filial med BVC och distriktssköterska kommer att vara kvar i Eldsberga.

– Här i de nya lokalerna kan vi på ett enklare sätt samverka mellan olika personalgrupper, som läkare, arbetsterapeut, sjukgymnast och barnavårdcentral. Det blir smidigare både för oss och för patienterna, säger Fredrik Hopstadius, verksamhetsansvarig på kliniken.

Den ombyggda tryckhallen har sedan förra vintern förvandlats till en rymlig arbetsplats där sammanlagt 17 personer arbetar.

– Personalen har varit med från början och deltagit i utformningen av sina arbetsplatser. Alla har varit väldigt engagerade, säger Jonas Mattsson.

Kliniken har 4 400 listade patienter och lokalerna har kapacitet att ta emot ytterligare cirka 1 000, säger de båda läkarna.

Eftersom det uppförs många nya bostäder på Söder kan man gissa sig till att det finns ett visst patientunderlag för den nya vårdcentralen. Om två veckor håller kliniken öppet hus.

Utanför entrén stötte HP på ett par tänkbara nya patienter, som redan ville kolla in lokalerna.

– Vi såg annonsen att man hade öppnat i dag och tänkte se om det kunde vara något för oss, förklarade Janne och Birgitta Nilsson, Söderbor sedan gammalt.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här