Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Potatis lockar till sig vilt – kör försiktigt

Den lastbil som under tisdagen välte på riksväg 25 innehöll bland annat potatis, frukt och grönsaker som fortfarande ligger kvar vid olycksplatsen. Polisen uppmanar nu allmänheten att köra försiktigt då vilda djur kan söka sig till platsen.

Riksväg 25 i närheten av Esmared är återigen öppen efter gårdagens trafikolycka då en lastbil kört ner i diket och vält. Samtidigt går polisen ut med en varning till allmänheten om att köra försiktigt vid platsen för olyckan. Lastbilen innehöll bland annat potatis, frukt och grönsaker som fortfarande ligger utspridda vid sidan av vägen – godsaker som lockar till sig vilda djur.

– Bärgaren kunde bara få med sig större delar från olyckan vilket innebär att lasten ligger kvar på platsen. Vi har fått uppgifter om att vilda djur rör sig i området och lockas av bland annat potatisen, så det gäller att köra försiktigt, säger Gith Thedvall, polisen i Halmstad.

Det var vid 20-tiden på tisdagskvällen som polis och räddningstjänst larmades om en trafikolycka på riksväg 25 vid Esmared. En lastbil ska ha tappat kontrollen, kört ner i diket och vält. Vägen fick stängas av under natten till onsdagen med anledning av bärgningen.

Föraren var oskadd och lyckades ta sig ut ur lastbilen på egen hand. Ingen ambulans behövdes.