Positiva reaktioner efter artiklar om hemtjänsten

Malin Horvath har nästan enbart fått ta emot positiva reaktioner efter artikeln där hon berättade om sin arbetssituation inom Halmstads kommuns hemtjänst.
– Många har tackat mig, berättar hon.

ANNONS
|

Tre veckor har gått sedan HP publicerade en artikel i vilken Malin Horvath, som jobbat 25 år inom vården varav 14 inom hemtjänsten, berättade om den stress och press som genomsyrar hennes och många kollegors vardag.

LÄS MER:Malin från hemtjänsten har fått nog: ”Det här är sinnessjukt”

Den bild hon beskrev av arbetsmiljön fick stöd av fackförbundet Kommunal.

LÄS MER:Kommunal: Alla vet men ingen gör något

På HP:s Facebook fick Malin mycket stöd, positiva reaktioner och hejarop. Några delade också med sig av egna berättelser. Även privat har Malin fått mycket positiv feedback.

Många ”äntligen”

– Många säger ”Äntligen” och tycker att det var dags att någon gick ut och berättade och att det var bra gjort, säger Malin och fortsätter:

ANNONS

– Det har varit fler än jag trodde som hört av sig och många har tackat mig och jag kände verkligen att jag hade stöttning från Kommunal, jag är jättetacksam för deras support.

Hur ser du på den effekt som din berättelse har fått hos politikerna i hemvårdsnämnden som nu har gett chefer i uppdrag att granska resurserna inom hemtjänsten samt ge förslag på hur arbetsmiljön kan förbättras?

– Det låter bra och det är bra att de går vidare med detta men min upplevelse är att de redan visste hur illa det är, det är ju ett välkänt faktum. Men så länge detta leder till att de börjar lyssna på personalen och verkligen går in i detaljnivå så är jag nöjd. Det jag helst vill är att den tajta tidsstyrningen som vi jobbar efter försvinner och att vi helt enkelt får mer tid till varje kund.

LÄS MER:Hemtjänstens resurser ska granskas

Positiv till enkäten

Vad tycker du om att Kommunal ska göra en egen enkät om arbetsmiljön i hemtjänsten?

– Det tycker jag är jättebra. Jag tror att den kommer visa ett annat resultat än kommunens medarbetarundersökning för fackets frågor är mer raka och detaljerade.

Ångrar du att du gick ut i tidningen och berättade din story?

ANNONS

– Nej, det behövdes, både för de äldres skull och för oss anställda. Det behövs för att det ska bli en förändring.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS