Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Populär växtmarknad fick ny kostym

I helgen arrangerade Hallands Trädgårdsförening en lite annorlunda växtmarknad. I stället för att husera på Granngården flyttades evenemanget ut till medlemmarnas egna trädgårdar.

Den årliga växtmarknaden på Granngården, som i år skulle ha ägt rum den 9 maj, ställdes in på grund av coronaviruset.

– Då började vi att titta på en annan lösning och bestämde oss till slut för att sprida ut marknaden, säger Ing-Marie Abrahamsson, ledamot i Hallands Trädgårdsförening.

Själv sålde hon sina växter och grönsaker i Svarta Örnshusets trädgård.

– Det är en fantastiskt vacker plats och trots att vädret inte visar sig från sin bästa sida har jag ändå haft ganska många kunder under dagen, säger hon.

Ing-Marie Abrahamsson märker av ett ökat intresse för växter i allmänhet och odling i synnerhet.

– Det ligger liksom helt rätt i tiden. Miljömedvetenheten har ökat och eftersom utemiljön spelar en allt viktigare roll i dessa coronatider. Människor har insett nöjet med att ta sig an olika projekt i sina trädgårdar när det inte finns så mycket annat som de kan göra, säger hon.

Ellika Stare och Gert Heinsvig botaniserade bland perennplantorna.

– Vi har en gammal trädgård som vi vill fylla på med nya växter och blommor. Vi är dock inte så kunniga inom området och därför är det bra att Ing-Marie kan ge oss några tips på vägen. Dessutom är det bra att föreningen väljer att sprida ut evenemanget i år. Jag vill helst inte vistas på platser där det samlas många människor i dessa coronatider, säger Ellika Stare.

Ellikas val föll på vit skuggnäva.

– Den blommar väldigt vackert och sirligt. Dessutom är vit skuggnäva en tacksam och lättskött växt som man inte behöver placera på någon speciell plats i trädgården, säger Ing-Marie Abrahamsson.

Astrid Hellring och Eva Andersson sålde bland annat perenner, buskar, tomater, squash och chili från ett lastbilsflak vid Svarta Örnshuset.

– Det är första gången som vi deltar i växtmarknaden och försäljningen har faktiskt gått över förväntan. Det är lite kul att det är en så stor efterfrågan på chili. En chilisort som är särskilt populär är satanskyss som är väldigt het. Det märks att människor börjar våga laborera mer i köket med lite udda smaker och kombinationer och det är ju kul, säger Astrid Hellring.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!