Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Populär lekplats får djungeltema

I folkmun kallas den Pippiparken. Men det lär ändras när lekplatsen i Norre katts park får ny lekutrustning och nytt tema. Nästan tusen personer har lämnat förslag på hur den kan utvecklas.

I några veckors tid har allmänheten fått tycka till om den populära lekplatsen i Norre katts park, som har fått tre miljoner till upprustning . Tiden för att lämna synpunkter gick ut i söndags och Sofia Warpman, stadsträdgårdsmästare, kan konstatera att gensvaret har varit enormt.

– Vi har fått jättebra respons. 988 svar. Det är helt fantastiskt vilket engagemang det finns kring den här platsen, det är jätteroligt, säger hon.

988 svar kan jämföras med de 157 som kom in när motsvarande enkät gjordes för Sagoängen.

– Det känns verkligen som att Norre katts lekplats är omtyckt av alla. Den ligger centralt och sedan är parken en plats som många vistas i. När vi har tvingats plocka ner utrustning som inte varit godkänd eller varit i sämre skick så är det många som hört av sig, säger Sofia Warpman.

Djungeltema i topp

En sammanställning av enkäten visar att det är en majoritet kvinnor och flickor som svarat och att de flesta är i åldern 20–40 följt av 4–6 år.

I topp över önskade teman finns djungeln och på andra plats hamnar Pippi. Men tvåan har inte ens hälften så många röster som toppkandidaten.

– Djungeln ska bli jättespännande att jobba med, det tar vi oss an. På listan finns också djur på plats fyra och natur, skog, blommor och insikter på plats sju och det tänker vi kan bli en del av djungeltemat, säger Sofia Warpman.

Tiden som ”Pippipark” är därmed förbi.

– Skeppet kommer inte tillbaka. Vi tycker att det har hållit för dåligt för att vi ska reparera och sätta dit det igen. Lekplatsen heter ju egentligen bara Norre katts lekplats men kommer nog att få ett annat namn efter renoveringen.

Många vill ha gungor

När det gäller lekredskap hamnade gungor, hinderbana, studsmatta, rutschkana och klätterställning i topp. I övrigt vill besökarna gärna ha en toalett, fler bänkar, sittytor och picknickbord.

– Vi vet att en toalett har varit ett önskemål under årens lopp, men vi kommer inte att ha möjlighet att lösa det inom den här upprustningen. Men vi har fått bekräftat via enkäten hur stort önskemålet är och har därmed stöd att jobba vidare med den frågan, säger Sofia Warpman.

Alla önskemål kommer inte att kunna uppfyllas på grund av utrymmesskäl eller ekonomi, men underlaget utgör en viktig del för det fortsatta arbetet tillägger hon.

– Vi tänker jobba vidare med det övre önskemålet, gungor, och många av de andra elementen som rutschkana, klätterställning och hinderbana tänker vi att man kan ha i en och samma utrustning.

Förhoppningen är att lekplatsen ska renoveras i höst. Som HP tidigare berättat läggs fokus också på att den blir tillgänglighetsanpassad.

LÄS MER: Pippiparken ska få anpassade lekredskap

Fakta: Hela listan över önskemål

(De som svarade fick ange max tre alternativ)

1. Gungor, 42,5 procent

2. Hinderbana, 41 procent

3. Studsmatta, 40 procent

4. Rutschkana, 38 procent

5. Klätterställning, 28 procent

6. Labyrint, 24 procent

7. Karusell, 23 procent

8. Lekhus/koja, 20 procent

9. Kompisgunga, 16 procent

10. Balanslek, 13 procent

11. Sandlek, 8,5 procent

12. Klätternät, 8 procent

13. Gungbräda, 6 procent

14. Gungdjur/fjädergunga, 3 procent

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!