Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Jag bestämde mig för att testa gränserna och se om kommunen kunde tänka utanför boxen”, säger John Pahlm (C). Bild: Halmstads kommun och HP/arkiv
”Jag bestämde mig för att testa gränserna och se om kommunen kunde tänka utanför boxen”, säger John Pahlm (C). Bild: Halmstads kommun och HP/arkiv

Politiker sade upp sig från nämnd – med en blomkruka

En sorti kan vara mer eller mindre formell. Kulturarbetaren och Centerpolitikern John Pahlm valde den sistnämnda varianten när han lämnade in en palm i kruka till kommunen.
– Jag ville se om kommunen kunde tänka utanför boxen, säger John Pahlm.

John Pahlm är kanske mest känd som ordförande i föreningen Fika, som driver det populära kulturkaféet Rotundan i Norre katts park. Men han har även suttit som ersättare i teknik- och fritidsnämnden för Centerpartiet – fram tills nyligen.

För två veckor sedan anlände en liten palm till Halmstads rådhus. På blomkrukan stod det skrivet: ”Härmed begär jag mitt entledigande från teknik- och fritidsnämnden // John-Wilhelm Pahlm”.

Kulturarbetaren och tillika Centerpolitikern förklarar sitt agerande:

– Jag snackade med mina politiska företrädare och frågade hur det skulle gå till när jag begärde mitt entledigande, om det var någon särskild blankett jag var tvungen att fylla i. Jag fick svaret att det bara behövde komma in något skriftligt, så då bestämde jag mig för att testa gränserna och se om kommunen kunde tänka utanför boxen, berättar John Pahlm.

Går över till servicenämnden

Att John Pahlm tackar för sig i teknik- och fritidsnämnden är inte mer dramatiskt än att han ska hoppa över till en annan nämnd.

Efter ett avhopp i servicenämnden har det uppstått en lucka, och där kommer Pahlm att gå in som ordinarie ledamot. Servicenämnden passar honom bättre med tanke på verksamheten han bedriver i Norre katts park.

– När jag blev erbjuden en plats i teknik- och fritidsnämnden, för några år sedan, flaggade jag för att jag också satt som ordförande i föreningen som driver Rotundan. I takt med att Rotundan vuxit och blivit en attraktiv verksamhet har det känts lite olustigt att sitta i en nämnd som fattar beslut om parken. Därför kände jag att det var dags att hoppa över, säger han.

”Vi kunde inte stoppa in krukan i arkivet”

Krukan väckte en del reaktioner i Rådhuset. Vibeke Österblad, registrator på kommunledningsförvaltningen, berättar att hon inte varit med om något liknande under sina år på kommunen.

– Oftast brukar det här ske på ett mer traditionellt sätt, med ett formulär där man begär sitt entledigande. Det här var ju lite speciellt, säger Vibeke Österblad med ett skratt.

Har ni diariefört krukan?

– Nej, vi kunde inte stoppa in den i arkivet, så vi fick fotografera av den. Men krukan står just nu inne hos sekreteraren som handlägger ärendet, säger Vibeke Österblad.

”Nej, vad tråkigt. Jag hoppades att krukan skulle diarieföras”, säger John Pahlm när han får höra att den lilla palmen inte fått en plats i arkivet.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!