Politiker säger ja till nya bostäder i city

En fastighetsägare vill bygga 10 lägenheter vid Kastanjeallén i centrala Halmstad. Samhällsbyggnadsutskottet är positiva till planerna.
– Det här är ett exempel på logisk förtätning i city som vi ställer oss bakom, säger Jenny Axelsson (C), utskottets ordförande.

ANNONS
|

Fastighetsägarens planer omfattar två fastigheter (Instruktören 5 och 24), som ligger på ytan mellan Norra vägen och Kastanjeallén i centrala Halmstad.

Tanken är att bygga ett flerbostadshus med 10 lägenheter på Instruktören 5, som i dagsläget är obebyggd, samt behålla den nuvarande kontorsverksamheten på Instruktören 24, vilken är planlagd för bostadsändamål.

White arkitekter har skissat på projektet åt fastighetsägaren. Flerbostadshuset ska vara i samma höjd som den omkringliggande byggnationen.

Samhällsbyggnadsutskottet är positiva till att skapa möjligheter för fler bostäder på ett centralt läge, och sade nyligen ja till projektet.

– Det är ett jättebra läge med närhet till kollektivtrafik, parkering, Galgberget och city. Det här är ett exempel på logisk förtätning i centrum som vi ställer oss bakom, säger Jenny Axelsson (C), ordförande i utskottet.

ANNONS

Utskottets beslut innebär att förslaget nu ska ut på samråd så att allmänheten kan tycka till.

Enligt handlingarna är planens genomförandetid fem år från den dagen detaljplanen vinner laga kraft – vilket beräknas kunna ske andra kvartalet 2022.

ANNONS