Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Politiker säger ja till nya bostäder i city

En fastighetsägare vill bygga 10 lägenheter vid Kastanjeallén i centrala Halmstad. Samhällsbyggnadsutskottet är positiva till planerna.
– Det här är ett exempel på logisk förtätning i city som vi ställer oss bakom, säger Jenny Axelsson (C), utskottets ordförande.

Fastighetsägarens planer omfattar två fastigheter (Instruktören 5 och 24), som ligger på ytan mellan Norra vägen och Kastanjeallén i centrala Halmstad.

Tanken är att bygga ett flerbostadshus med 10 lägenheter på Instruktören 5, som i dagsläget är obebyggd, samt behålla den nuvarande kontorsverksamheten på Instruktören 24, vilken är planlagd för bostadsändamål.

White arkitekter har skissat på projektet åt fastighetsägaren. Flerbostadshuset ska vara i samma höjd som den omkringliggande byggnationen.

Samhällsbyggnadsutskottet är positiva till att skapa möjligheter för fler bostäder på ett centralt läge, och sade nyligen ja till projektet.

– Det är ett jättebra läge med närhet till kollektivtrafik, parkering, Galgberget och city. Det här är ett exempel på logisk förtätning i centrum som vi ställer oss bakom, säger Jenny Axelsson (C), ordförande i utskottet.

Utskottets beslut innebär att förslaget nu ska ut på samråd så att allmänheten kan tycka till.

Enligt handlingarna är planens genomförandetid fem år från den dagen detaljplanen vinner laga kraft – vilket beräknas kunna ske andra kvartalet 2022.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här