Politiker gav grönt ljus till Micke Syds seniorboende

Seniorboendet som Gyllene Tider-trummisen Micke Syd planerar att bygga i Haverdal är ett steg närmare verklighet. Samhällsbyggnadsutskottet har gett grönt ljus för detaljplanen.
– Det här känns jättekul eftersom det är en boendeform som är efterfrågad på orten, säger Jenny Axelsson (C), ordförande.

ANNONS
LocationHaverdal||

Det har gått snart fyra år sedan HP berättade om Micke Syds planer på att bygga ett seniorboende med 40 lägenheter längs Smeavägen i Haverdal, i samband med att arbetet med att göra om detaljplanen inleddes.

Tanken är att skapa förutsättningar för dem som i dag bor i hus och som vill bo kvar på orten men i ett mindre boende.

Efterlängtade bostäder

Under tisdagen godkände politikerna i samhällsbyggnadsutskottet den detaljplan för fastigheten i fråga, Haverdal 22:1, som har varit ute på samråd.

LÄS MER:Plan klar för Micke Syds seniorboende

Seniorboendet ska byggas i två våningar med en gemensam innergård. Totalt handlar det om fem huskroppar.

Enligt Jenny Axelsson antogs detaljplanen utan diskussion.

ANNONS

– Vi har följt ärendet väl och vi är äntligen framme vid sista steget så den gick rakt igenom. Det här är efterlängtade bostäder för den här målgruppen, säger hon.

Stefan Pålsson (S), andre vice ordförande i utskottet, uppger att han är positiv till att kunna tillföra en boendeform som i dag är underrepresenterad i Haverdal och att hans partis inställning är att man ska kunna bo kvar i ett område hela livet.

– Då är det av vikt att vi har olika boende- och upplåtelseformer för livets olika skeenden, säger han.

Avtal godkändes

På samma möte godkände utskottet även exploateringsavtalet mellan kommunen och byggföretaget, MTAF nr 12 AB.

Enligt detta kommer utbyggnaden av den allmänna parkmarken att kosta omkring 1,7 miljoner, en kostnad som faller på byggherren. Däremot blir det kommunen som sköter driften.

Sista ordet i frågan har kommunstyrelsen. Därefter blir nästa steg i processen att söka bygglov.

ANNONS