Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bedragarna ska ha ringt sina offer.  Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bedragarna ska ha ringt sina offer. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Polisen vill varna för bedragare - kvinna i 90-årsåldern utsatt

En kvinna i Eketånga, över 90 år gammal, har under tisdagseftermiddagen utsatts för ett bedrägeri alternativt ett bedrägeriförsök.
Polisen tror att det kan finnas fler offer - och potentiella offer - och vill nu varna.

”Polisen vill varna för denna typ av brottslighet som tyvärr är vanligt förekommande. Vanligtvis så sker flera brott i samma område/stad samtidigt”, skriver polisen på sin hemsida.

Det var vid femtiden på tisdagseftermiddagen som kvinnan i Halmstad, Eketånga, föll offer för bedrägeriförsöket. Enligt polisen är kvinnan som utsattes över 90 år gammal.

Hon ska ha befunnit sig i sin bostad när någon ringde på telefonen. Rösten på andra sidan bad om kvinnans BankID. Samtidigt ska en annan person ha befunnit sig utanför bostaden och försökt förmå kvinnan att öppna dörren.

Polisen är osäkra på om förövarna lyckades med brottet, myndigheten larmades cirka en timme efter det obehagliga besöket. Den utsatta kvinnan ska ha berättat för en dotter och hemtjänsten som in sin tur kontaktade polisen.

— Man blir så upprörd över att någon går hem och tar ifrån dem deras liv. Det kan ta alla deras värdesaker, kanske alla deras pengar och deras livsgärningar i form av minnen. De stjäl deras liv från dem, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Liknande brott i Falkenberg

Under dagen fick polisen kännedom om ett liknande brott mot en kvinna i Falkenberg. Även hon ska enligt polisen vara över 90 år gammal. Enligt uppgifter till polisen ska kvinnan ha skrivit på ett lån på 150 000 kronor och även blivit bestulen på smycken. Även hon ska ha blivit kontaktad på telefon.

— Den här kategorin av brottsoffer är svåra att nå, för de använder inte webben. Förhoppningen är att nå deras släktingar så att de kan säkerställa att det till exempel inte går att komma åt bank-id och smycken i hemmen, säger Stefan Gustafsson.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här