Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Christer Fuxborg, polisens presstalesperson för region väst: " Det är definitivt en strategi som vi har sett tidigare." Bild: Lasse Edwartz

Polisen varnar för tjuvarnas strategi

I ett bostadsområde strax utanför Göteborg kunde flera metallplattor hittas bakom parkerade bilar. Enligt polisen är det ett knep som inte är helt ovanligt bland inbrottstjuvar.

En man i ett radhusområde i Mölndal hittade under söndagen cirkelformade metallplattor bakom sin bil på garageuppfarten, skriver GP. Vid närmare undersökning upptäcktes samma föremål bakom grannens bil. Enligt polisens presstalesperson rör det sig om en strategi bland tjuvarna som verkar gå i vågor.

– Vi har även sett att man använder andra föremål. Det har hänt att de har lagt skräp på uppfarten, till exempel. Är jag som bostadsinnehavare hemma, då är det klart att jag flyttar på skräpet, och då ser ju tjuvarna det. Det är definitivt en strategi som vi har sett tidigare, säger Christer Fuxborg till GP.

Metallplattemetoden verkar dock inte ha nått Halland.

– Det är ingenting jag har sett eller hört något om. Det är helt nytt för mig, säger Kenneth Johansson, förundersökningsledare i Halmstad.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här