Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Genrebild. Bilden kommer från arkivet och har inget med händelsen att göra. Bild: Gorm Kallestad/TT Arkiv

Polisen utreder sexofredande på äldreboende

Polisen utreder ett misstänkt sexofredande på ett äldreboende i Halmstad. Händelsen ska ha inträffat i slutet av februari.

Polis och åklagare har inlett en förundersökning som gäller ett misstänkt sexuell ofredande som ska ha ägt rum på ett äldreboende i Halmstads kommun, något som SVT Nyheter Halland var först med att rapportera.

Händelsen ska ha inträffat den 23 februari. I nuläget finns ingen som är skäligen misstänkt för gärningen, bekräftar polisen – som i övrigt är mycket förtegen.

– Vi utreder ärendet lokalt, så mycket kan jag säga. Med tanke på brottsrubriceringen och platsen där det här ska ha inträffat råder strikt sekretess, säger polisens utredningschef Martin Inglund till Hallandsposten.

Enligt uppgifter från åklagaren till SVT så ska personalen inte vara misstänkt för något.

Ana Maria Chrysoulakis, verksamhetschef på hemvårdsförvaltningen i Halmstad, vill inte kommentera händelsen närmare.

Hon hänvisar till att det är ett pågående polisärende med förundersökningssekretess. Hon berättar dock att kommunen kommer gå vidare med ärendet på sitt sätt.

– Från vår sida kommer vi att göra en egen utredning enligt lex Sarah. Vi håller just nu på att skriva på anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), säger hon.

Enligt verksamhetschefen var det personal som tog kontakt med polisen efter att det misstänkta sexofredandet uppdagades.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här