Vittnet som söks avbröt ett bråk mellan en man och en kvinna i Oskarström under den gångna månaden.
Vittnet som söks avbröt ett bråk mellan en man och en kvinna i Oskarström under den gångna månaden.

Polisen söker kvinnan vid Nissan i Oskarström: ”Kan vara direkt avgörande i utredning”

Polisen i Halmstad vill ha hjälp. De söker en kvinna som avbröt ett bråk mellan en man och en kvinna i Oskarström någon gång den senaste månaden. Kvinnans vittnesmål kan vara avgörande i den pågående polisutredningen om grov kvinnofridskränkning.

ANNONS
|

Informationen om händelsen är relativt knapphändig, men polisen är övertygade: läser kvinnan det här så minns hon. Och då får hon gärna kontakta polisen.

Kvinnan som eftersöks ska ha avbrutit ett bråk i Oskarström. Bråket ska ha varit mellan en man och en kvinna, och utspelat sig nere vid Nissan i närheten av bron, någon gång mellan den första maj och 10 juni.

– Vi behöver det här vittnet för att kunna berätta vad som hände där. Det kan komma att ha stor betydelse för utredningen, och kan beroende på andra omständigheter också komma att bli helt avgörande, berättar Simon Corell, utredande polis och handläggare i ärendet.

ANNONS

Händelsen utreds som en del under den övergripande rubriceringen grov kvinnofridskränkning.

Om kvinnan som avbröt bråket vid Nissan läser detta vädjar polisen henne att ringa myndighetens växel på 114 14 och fråga efter Simon Corell, alternativt Inger Ohlsson.

– Mannen ska ha gått fram och sagt något till vittnet. Jag hoppas bara att han inte skrämt henne, säger Simon Corell, och fortsätter:

– Vi behöver hennes hjälp för att komma framåt i utredningen.

Den misstänkte mannen sitter i nuläget frihetsberövad.

Fakta: Grov kvinnofridskränkning

Brottet grov kvinnofridskränkning infördes i brottsbalken år 1998 och fokuserar på upprepade kränkningar i form av vålds-, frids- eller sexualbrott som en man begår mot en kvinna i en nära relation.

Straffet för grov kvinnofridskränkning är som lägst fängelse i nio månader och som högst fängelse i sex år.

Källa: Riksdagen

ANNONS