Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/18

Polisen såg mellan fingrarna på raggarmöte

Under den soldränkta eftermiddagen av 1 maj cruisade runt 100 raggar- och jänkarbilar genom centrala Halmstad.

Ingen speciella arrangör gick att identifiera, trots att bilarna samlades och visades upp för varandra på ett av p-områdena utanför Halmstad Arena. Det var vid 14-tiden på lördagen.

– Facebook. Det har spridits på Facebook, berättar Stefan, en av deltagarna till HP:s reporter.

Raggare samlades i Halmstad

Polis dök upp vid mötesplatsen tre kvart före start av cruisingen. Men de föreföll inte - med bakgrund till pandemirestriktionerna - göra några försök att lösa upp samlingen, trots att hundratalsmänniskor rörde sig runt mellan bilarna. Senare på eftermiddagen rapporterades också från Polisens regionledningscentral att inga händelserapporter eller anteckningar om misstänkta brott lämnats i samband med bilträffen.

– Det går inte att stoppa detta. Sen 15 år tillbaka är det 1 maj som gäller, då vi tar ut våra bilar, fyller på med soppa, samlas och åker runt, säger ”Sonken” Lindqwist från Halmstad, en av veteranerna i sammanhanget.

Polisen skingrade raggarträff

Efter cruisen skingrades bilträffen i mindre grupper, som fortsatte att samlas på varierande platser i och kring stan.

Som ett apropå kan nämnas att på valborgsmässoaftonen (fredagen) och i Västmanländska Sala, fick polisen aktivt upplösa en liknande spontan raggarträff. Där rapporteras dock cirka 1 000 raggar- och jänkarbilar ha varit samlade.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här