Polisen spärrade inledningsvis av lägenheten i vilken mannen påträffades.
Polisen spärrade inledningsvis av lägenheten i vilken mannen påträffades. Bild: Jari Välitalo

Polisen om misstänkta mordet i Oskarström: ”Tror inte att en mördare går lös”

Dödsfallet i Oskarström i helgen utreds fortfarande som ett misstänkt mord, men polisen har ännu inga spår som tyder på att något brott begåtts. Dödsorsaken tros vara lättare att fastställa efter den rättsmedicinska undersökningen.

ANNONS
|

Det är just den, den rättsmedicinska undersökningen, som polisen väntar på för att komma vidare i utredningen.

– Det finns i nuläget inga iakttagelser eller andra omständigheter som gör att vi misstänker att ett brott ligger bakom, säger Peter Erlandsen, kommissarie på utredningsjouren i Halland, men säger att ärendet fortfarande utreds under rubriceringen mord.

– Vi behöver svar från ytterligare några undersökningar innan vi är helt trygga i bedömningen.

Det var tidigt under lördagsmorgonen, vid fyra-tiden, som polisen fick kännedom om den avlidne mannen. Han identifierades som en man i 45-årsåldern. Han påträffades i en lägenhet strax utanför centrala Oskarström. Eftersom att man inte kunde fastställa dödsorsaken fick ärendet rubriceringen mord.

ANNONS

När väntas man veta mer? När kommer svaren från den rättsmedicinska undersökningen?

– Det är svårt att säga. Men ärendet kommer inte få den absolut högsta prioriteringen eftersom att vi inte misstänker att mannen är utsatt för brott. Hade vi misstänkt att han var det så hade det varit frågan om ett så kallat spaningsmord och då hade vi haft en mördare som gått lös. Det hade fått en helt annan prioritering, säger Peter Erlandsen.

Så länge dödsfallet utreds under rubriceringen mord kommer det att vara avdelningen för grova brott som leder utredningen. Men om brottsmisstankarna avskrivs helt kommer fallet med största sannolikhet i stället hamna hos dödsfallsgruppen i Halmstad.

– Polisen arbetar inte bara med mord utan även med fall där dödsorsaken är oklar. Då gör man en dödsorsaksutredning, säger Peter Erlandsen.

ANNONS