Ägare av Mercedes och BMW behöver vara extra vaksamma de kommande dagarna,. Polisen befarar att en internationell stöldliga är på besök och har siktat in sig på bilar av de märkena.
Ägare av Mercedes och BMW behöver vara extra vaksamma de kommande dagarna,. Polisen befarar att en internationell stöldliga är på besök och har siktat in sig på bilar av de märkena. Bild: Kari Holmwall

Polisen i Halland varnar för rattjuvar

Efter två stölder nyligen där tjuvar endast stal rattarna går polisen ut med en varning. Fler stölder är att vänta.

ANNONS
|

Polisens varning riktar sig till ägare av Mercedes- eller BMW-bilar. Nyligen blev två Mercedesägare bestulna på rattarna, ena fallet var i Kvibille, det andra i området kring Skedala.

Stölderna inträffade nattetid. Och eftersom polisen av tidigare erfarenhet vet att den här sortens beställningsstölder ofta sker i kluster och pågår över några dagar innan tjuvarna drar vidare går polisen ut och varnar.

Internationella nätverk

”Erfarenhetsmässigt vet vi att det oftast är internationella stöldnätverk som specialiserat sig på just den här typen av brott som ligger bakom stölderna. Då dessa brott oftast sker i kluster som pågår över några dagar så bedömer vi att det finns en ökad risk för dessa stölder de kommande dygnen i Halland.” skriver Polisen Halland på sin Facebooksida.

ANNONS

”Var extra vaksam”

Polisen behöver tips om stölderna och uppmanar hallänningar att höra av sig på telefon 114 14 eller via polisens kontaktformulär på webben.

”Vi ber därför dig som har en Mercedes eller BMW att vara lite extra vaksam och gärna parkera på en upplyst plats på natten eller allra helst i ett låst garage om det finns möjlighet.” uppmanar polisen.

ANNONS