Polisens aktiva sökande efter den försvunne mannen i Oskarström har avslutats efter fyra dygn.
Polisens aktiva sökande efter den försvunne mannen i Oskarström har avslutats efter fyra dygn. Bild: Stefan Bennhage

Polisen har slutat leta aktivt efter försvunne mannen i Oskarström

Efter fyra dygns sökande tvingades polisen fatta det svåra beslutet att sluta leta aktivt efter den försvunne mannen i Oskarström.

ANNONS
LocationOskarström||

Beslutet togs på torsdagseftermiddagen. Då hade polis, militär, anhöriga och frivilliga letat efter den försvunne mannen, som är i 70-årsåldern, sedan i söndags.

– Vi har letat i stort sett överallt. Vårt cirkelformade sökområde i och kring Oskarström var indelat i en stor mängd tårtbitar. Vi har sökt igenom 95 procent av hela den ytan. Vi har vänt på varenda sten. Men närheten till Nissan är en försvårande omständighet, förklarar Mats Timmerman, som var polisens insatschef under stora delar av arbetet.

LÄS MER:Sökinsats efter man som varit försvunnen sedan helgen

Mannens bil hittades parkerad intill Nissan i söndags. Under veckan som har gått har bland annat drygt 70 personer från hemvärnet deltagit i sökandet efter den försvunne mannen.

ANNONS

Anhöriga har underrättats

Frivilligorganisationen Missing people har också varit aktiv och organiserat stora grupper av frivilliga som deltagit i sökandet i Oskarströmsområdet.

– Nu utför vi inget faktiskt sökarbete längre. Anhöriga har underrättats om vårt beslut, fortsätter Mats Timmerman.

Utförde räddningstjänst

Formellt innebar sökandet fram till torsdagens beslut att polis och militär utförde räddningstjänst, det innebär att man utgick ifrån möjligheten att hitta den försvunne vid liv.

Sedan det nya beslutet har ärendet i stället övergått till att bli ett ärende för polisens dödsfallsgrupp.

ANNONS