Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Det går nu att konstatera att mannen som erkänt rattfylleri och olovlig körning är den som körde över på fel sida av vägen.
Det var vid en korsning på Oskarströmsvägen mellan Oskarström och Slättåkra som olyckan skedde. En flicka och en kvinna omkom. Bild: Jari Välitalo

Polisen ger besked om dödsolyckan i Slättåkra

Polisens förundersökning om trafikolyckan i Slättåkra som resulterade i att en femårig flicka och en kvinna i 60-års åldern omkom är färdig. Det går nu att konstatera att mannen som erkänt rattfylleri och olovlig körning är den som körde över på fel sida av vägen, rapporterar SVT Nyheter Halland.

En torsdagskväll i augusti 2020 omkom två personer i en frontalkrock på vägen mellan Oskarström och Slättåkra. En femårig flicka och en kvinna i 60-års åldern. Flickan hade färdats i den ena bilen tillsammans med sin pappa och ett syskon. Kvinnan hade färdats i den andra bilen som framfördes av en man i 50-års åldern.

Mannen som framförde bilen med den kvinnliga passageraren har erkänt att han körde onykter och att han saknade körkort. Han har dock nekat till misstankarna om grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till annans död.

LÄS MER: Flicka död efter frontalkrock

LÄS MER: Olycksföraren hade falskt körkort

Polisen har gjort en digital rekonstruktion av olyckan och har nu kommit fram till att det var den misstänkta mannens bil som kommit över på motsatt körfält. Nu har polisens förundersökning lämnats över till åklagare.

– Vi anser att det är styrkt att det är den misstänkte som kommit över på fel sida. Men det är nu upp till åklagaren att bedöma om det håller för åtal, säger förundersökningsledare Andreas Gabrielsson till SVT Nyheter Halland.

LÄS MER: Rekonstruktion av dödsolyckan klar – misstankarna bekräftade

LÄS MER: Digital rekonstruktion ska ge svar om dödsolyckan i Slättåkra

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här