Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Tack vare snön underlättades gripandet av de två personerna. Bild: Janerik Henriksson/TT
Tack vare snön underlättades gripandet av de två personerna. Bild: Janerik Henriksson/TT

Polisbil prejades nästan av vägen i biljakt

En observant verkstadsinnehavare tipsade polisen om ett misstänkt fordon som ”rekade”. Med start i Snöstorp vidtog en biljakt där polisens radiobil först prejades rejält men som slutade med två personer gripna i en trädgård.

Gripandet kan först och främst tillskrivas en observant verkstadsinnehavare i Eldsberga. Denne hade haft inbrott i sin verkstad natten mot onsdagen och då blivit av med bilbatterier. Verkstadsinnehavaren såg det som troligt att fler ovälkomna besök var att vänta.

– Han barrikaderade sig och vid fyratiden i morse ser han en röd bil med utländska regskyltar som ser ut att reka. Han ringer in till oss och sätter sig själv i bilen och följer efter fordonet, berättar Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Polisbilen blir prejad

Polisens radiobil tar upp jakten och får visuell kontakt med fordonet i närheten av Snöstorp. Personerna i det flyende fordonet har dock ingen tanke på att hissa vit flagg, utan går i stället till attack genom att nästan preja polisbilen av vägen.

– Radiobilen blir prejad rejält, det var plåt mot plåt. Och det gör att med det rådande väglaget så vill vi inte sätta varken oss eller dem i fara. Polisbilen lägger sig på behörigt avstånd men tappar av någon anledning kontakten, säger Christer Fuxborg.

Efter en stund hittas dock den misstänkta bilen övergiven i Älvsberg, en bit från Eldsberga. Tack vare snön blev det inga svårigheter att också hitta de misstänkta personerna.

– Snön är ju till vår fördel och vi kan med lätthet följa spåren i snön och hittar dem i en trädgård.

Gripna kan bli missänkta för fler brott

De två männen, den ene i 20-årsåldern och den andre i 25-årsåldern, grips vid klockan 04.30. Männen är nu misstänkta för försök till våld mot tjänsteman samt ett flertal trafikbrott. Men fler brott kan komma att härledas till personerna.

– Det visar att de har polska regskyltar på bilen och när vi gör efterforskningar så visar det sig att bilen vid flera tillfällen noterats med olika utländska registreringsplåtar. Vi är inte klara med ärendet utan får kolla vidare, konstaterar Fuxborg som avslutar med att rikta ett tack till verkstadsinnehavaren.

– Allmänheten är vår bäste spanare och det var bra av verkstadsinnehavaren som gjorde oss observanta.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här