Det vapen som iakttagits i en bil på Linehed visade sig vara en softairgun som beslagtogs av polisen.
Det vapen som iakttagits i en bil på Linehed visade sig vara en softairgun som beslagtogs av polisen. Bild: Casper Johansson

Polis beslagtog vapen på Linehed

En person som tyckt sig se män med vapen i en bil på Linehed larmade på fredagseftermiddagen polisen. På plats på Hemmansvägen hittades två unga män med en softairgun, som beslagtogs.

ANNONS
LocationLinehed||

– Personen som ringde oss gjorde en helt korrekt iakttagelse och vi är glada över att allmänheten är så vaken, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen.

Männen i bilen var båda i 17-18-årsåldern, men ingen av dem ville kännas vid vapnet.

– Det innebar att ingen kunde knytas till softairgunen, men vi tog hand om den och kommer att förverka den. Ingen kommer alltså att få tillbaka den, säger Hans Lippens.

18-årsgräns för att få äga

Softairgun är juridiskt sett jämställt med ett luftgevär och åldersgränsen för att få äga ett airsoftvapen är 18 år. Eftersom ingen kunde knytas till vapnet i bilen skrevs ingen anmälan.

ANNONS

För tre veckor sedan fick polisen rycka ut till samma område efter larm om skottlossning i korsningen Carl Kuylenstjernas väg-Maratonvägen. Enligt vittnen hade personer skjutit från en bil mot en annan. Vid det tillfället hittades också spår efter skottlossning.

Läs även: Bil beskjuten på Maratonvägen

ANNONS