En 10-årig pojke uppgav att en maskerad man försökt dra in honom i skogen vid Frösakullsskolan. Polisen säger sig nu vara säkra på att händelsen aldrig har ägt rum, och har avslutat ärendet.
En 10-årig pojke uppgav att en maskerad man försökt dra in honom i skogen vid Frösakullsskolan. Polisen säger sig nu vara säkra på att händelsen aldrig har ägt rum, och har avslutat ärendet. Bild: TT/HP/Montage

Polisärende om maskerad man i Frösakull avslutat

Polisen har fattat beslut om att lägga ned utredningen om den unge pojke som sade sig ha blivit angripen av en maskerad man på en skolgård i Frösakull.
– Vi är helt övertygande om att händelsen inte har inträffat, säger Inger Ohlsson, förundersökningsledare vid polisen i Halmstad.

ANNONS
|

Händelsen inträffade på Frösakullsskolan måndagen den 9 september. En 10-årig pojke uppgav att en maskerad man närmat sig honom från skogen, tagit tag i hans armar och försökt dra in honom i skogen.

Skolan vidtog säkerhetsåtgärder och polisen inledde en förundersökning om försök till människorov alternativt olaga frihetsberövande.

Det fanns inga vittnen till händelsen förutom pojken själv.

LÄS MER: Maskerad man försökte föra in skolbarn i skogen

”Mycket ovanligt – men det har hänt”

Under torsdagsförmiddagen, alltså lite mer än en vecka efter den misstänkta händelsen, berättar förundersökningsledare Inger Ohlsson att utredningen är nedlagd och ärendet avslutat.

– Vi är helt övertygande om att händelsen inte har inträffat, säger hon.

ANNONS

Hur kan ni vara säkra på det?

– Vi har fått sådana uppgifter från de förhör vi har hållit. Mer än så kan jag inte säga.

Hur vanligt är det att den här typen av berättelser inte är sanna?

– Jag skulle säga att det är mycket ovanligt. Men det har hänt. För några år sedan hade vi ett fall med en vit bil som figurerade i olika sammanhang – en berättelse som visade sig inte stämma, säger Inger Ohlsson.

LÄS MER: Mannen i vita bilen ett vida spritt rykte

”Det hela är lite tragiskt”

Sedan den 9 september har polisen jobbar aktivt med ärendet – som fick hög prioritet. Flera förhör har hållits med bland andra pojken och personal på skolan. Polisen har även tagit del av bilder från övervakningskameror som inte har kunnat bekräfta händelsen.

– Det hela är lite tragiskt, men jag är glad att vi tog det på största allvar. Vi har jobbat hårt för att ta fram uppgifter som antingen stärker eller inte stärker misstankarna, säger Inger Ohlsson.

Hur mår pojken i dag?

– När min utredare var i kontakt med honom senast så mådde han bra.

ANNONS