Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Planer finns på att bygga ut Kristinehedsgymnasiet

Det finns redan nu planer på att bygga ut det nya Kristinehedsgymnasiet så att fler utbildningar kan få plats. Tanken är att byggprogrammet som i dag finns på Kattegattgymnasiet ska flytta in.

Hösten 2019 flyttade Kattegattgymnasiets fordonsprogram in i den nya skolbyggnaden på Kristinehed.

LÄS MER: Nyblivet motorbranschcollege laddar för flytt till nya lokaler

Målet är att byggprogrammet ska göra fordonsprogrammet sällskap på skolan, men för det krävs en ändring av detaljplanen.

– Planen tillåter egentligen inte skolverksamhet i dag men vi gav ändå bygglov till gymnasiet. När man nu vill utöka skolområdet och även förlägga byggprogrammet dit så blir det större påverkan och vi måste också bygga minst en fysisk byggnad till, säger Jenny Axelsson (C), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

Ett förslag till detaljplan har tagits fram och politikerna i utskottet har bestämt att den ska skickas ut på samråd.

Tanken är att ett byggymnasium ska uppföras på ett område mellan nuvarande skolbyggnader och HNJ-banan. Men planen möjliggör också för ytterligare byggnader inom området, bland annat en ny idrottshall.

– Det vi ska skapa nu är en detaljplan som tillåter skolverksamhet och gör en framtida utökning möjlig. Nu låter vi den gå ut på samråd för att få in synpunkter på detta, säger Jenny Axelsson.

LÄS OCKSÅ:

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här