Plan klar för 120 nya lägenheter i Jutanområdet

En ny detaljplan som gör det möjligt att bygga cirka 120 nya lägenheter på Jutanområdet i Oskarström är klar. Nu ska allmänheten få tycka till om planerna.
– Centrala lägenheter har varit efterfrågat länge, säger Jenny Axelsson (C), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet.

ANNONS
LocationOskarström||

Som HP tidigare berättat är det Jan Widikson, Göran Paver de Leoni och Marcus Wolter som står bakom planerna på att bygga lägenheter i Jutanområdet.

Tomten i fråga är en obebyggd industrifastighet som ligger söder om Bruksgatan och väster om Allégatan. Området är nästan 15 000 kvadratmeter stort.

Karta över området. Tidigare låg en förskolepaviljong i området, Alléns förskola, men den finns dock inte kvar.
Karta över området. Tidigare låg en förskolepaviljong i området, Alléns förskola, men den finns dock inte kvar.

Sommaren 2019 fick trion ett positivt planbesked, vilket innebar att arbetet med att ta fram en ny detaljplan som tillåter bostäder kunde påbörjas.

120 lägenheter i flerbostadshus

Ett förslag till detaljplan ligger nu klar och ska skickas ut på samråd enligt beslut i samhällsbyggnadsutskottet. Planen medger cirka 120 bostäder i max fyra våningar och möjliggör också för centrumverksamhet i bottenplan i form av till exempel handel och kontor.

ANNONS

Från början var dock tanken att bygga omkring 200 bostäder.

– Vi ville ha fler våningsplan, sex–sju stycken, men i samråd med kommunen har vi minskat antalet för att byggnaderna ska smälta in bättre i miljön, berättar Göran Paver de Leoni.

I övrigt har inte planerna förändrats, uppger han, men det kan bli så att någon annan tar över projektet vilket trion flaggade för redan när man fick ett positivt planbesked.

– Förhoppningen är att planen ska antas i början av nästa år och sedan får vi se vad vi gör. Vi har intressenter som hört sig för om att köpa byggrätten så det är inte omöjligt att det blir så att vi säljer den.

Efterfrågade bostäder

I HP har trion också berättat att tanken på sikt är att bygga uppemot 700 bostäder i området.

– Detta är en första etapp och sedan får vi se vad som händer, men om det blir fler bostäder så blir det i så fall längre fram, säger Göran Paver de Leoni.

Jenny Axelsson uppger att detaljplanen kommer att skickas ut på samråd inom kort och att allmänheten därmed får en chans att tycka till om planerna under våren.

– Centrala lägenheter har varit efterfrågat länge i Oskarström så det här är nog många nyfikna på. Nu ställer vi ut förslaget och sen rullar processen vidare, säger hon.

ANNONS

LÄS MER: Plats för 700 bostäder i Oskarström

ANNONS