Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Personliga tränare tar steget ut i podcastvärlden

Michelle och Mike är två personliga tränare som saknade en träningspodd gjord av en kvinna och en man och som blandar humor med allvar. De tog saken i egna händer och driver nu podcasten ”M ’n M’s Fitnessnack”.

Michelle Fridh och Mike Björk hade båda funderat länge på att starta en egen podcast. När Michelle fick reda på att hennes kollega Mike också var intresserad skapade de en träningspodcast tillsammans eftersom det är deras största intresse. Nu driver de ”M ’n M’s Fitnessnack” där de pratar om träning och hälsa blandat med humor.

– Vi vill utbilda folk inom träning och hälsa men göra det med humor, det blir roligare att lyssna på då, säger Michelle.

Michelle berättar att hon saknade att lyssna på en podcast där hon fick höra både en kvinnlig och en manlig röst. Därför vill de med sin podcast fylla den luckan som de upplever finns i poddvärlden. Genom att både en kvinna och en man får prata träning och hälsa i samma podcast får båda komma till tals och samtidigt bidra med bredare kunskap.

– Jag är väldigt inriktad på styrketräning och att träna atleter som satsar på sin idrott medan Michelle är bättre på mamma- och gravidträning, så vi kompletterar varandra bra, säger Mike.

Framöver kommer de att försöka släppa ett avsnitt i veckan. Podden kommer inte bara att handla om styrketräning, som är deras största intresse, utan även annan typ av träning och hur man får kroppen att må bra genom kost och återhämtning.

Hittills har de släppt två avsnitt av sin podcast, som har nått några hundra lyssnare. Men antalet lyssnare är inte det viktigaste för Michelle och Mike. Målet med podcasten är att skapa ett ökat intresse för träning och de tror att fler kan bli intresserade när de hör en rolig podd som ändå handlar om vikten av träning.

– Vi vill motivera, inspirera och underhålla, säger Mike.

– För vi är skitroliga, tillägger Michelle.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här