Person hittad död i Halmstad – förundersökning om mord inledd

En man i 45-års åldern har hittats död på en adress i Halmstad och polisen har inlett en förundersökning gällande mord.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan nio på lördagsförmiddagen som polisen fick in ett samtal om en avliden person i en bostad i de centrala delarna av Halmstad. Enligt polisen är omständigheterna till dödsfallet oklara och de har därför inlett en en förundersökning gällande mord.

– Det är för att vi ska få en del verktyg att jobba med i utredningsarbetet, bland annat sätta upp avspärrningar och genomföra en teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr och fortsätter:

– Just nu har vi spärrat av och inväntar den tekniska undersökning. Efter det kommer det även att genomföras en rättsmedicinsk undersökning som vi får invänta och se vad det ger. Det är där vi står i nuläget.

ANNONS

Polisen har i nuläget inte någon misstänkt eller gripen och mannens anhöriga har blivit underrättade.

Vid 21.15 tiden under lördagskvällen var läget fortfarande oförändrat och enligt polisen lär det vara så fram till dess att den tekniska undersökningen är genomförd.

– Ambitionen är att genomföra den tekniska undersökningen på måndag när den ordinarie personalen är tillbaka, säger Peter Telemo, jourhavande förundersökningsledare i Halland.

Under söndagsförmiddagen hade polisen också hållit några initiala förhör gällande det misstänkta mordförsöket.

— Mer än så kan jag inte kommentera, säger Peter Telemo.

ANNONS