Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pensionärs strid för att få tillbaka köpoäng lyckades

85-åriga Lilian Gustafsson i Åled tycker att de som raderats från bostadskön utan att få påminnelser ska stå på sig. I ett annat sammanhang tog hon själv strid mot HFAB och fick till sist tillbaka 14 års köpoäng.

Lilian Gustafsson blev upprörd när hon läste i HP om 76-åriga Ulla Meijel och andra som mist sin plats i HFAB:s bostadskö utan att de först fått de påminnelser som det kommunala bostadsbolaget lovat att skicka ut.

– Det är skamligt att de kan bete sig så mot gamla människor som inte har en chans att hinna komma upp i tillräckligt många köpoäng igen, säger hon och manar de drabbade att inte ge upp.

Hon berättar att hennes man satte upp sig i bostadskön 1998.

– Eftersom vi var gifte räckte det på den tiden att en av oss stod i kön.

När maken gick bort 2012 tänkte Lilian Gustafsson först att det skulle bli för svårt att bo kvar ensam i huset i Åled.

– Men när jag skulle kolla efter en lägenhet hos HFAB visade det sig att jag inte stod med i kön alls, minns hon.

– Jag förklarade för den ena efter den andra att det måste ha blivit fel – att jag faktiskt köat i 14 år genom min man – men det var som att tala för döva öron.

– Ändå gav jag mig inte förrän jag fått prata med högsta toppen. Det hjälpte, för till sist fick jag mina poäng tillbaka.

Det känns som en trygghet att kunna ordna en lägenhet i nödfall.

I dag har Lillian Gustafsson omkring 20 års köpoäng och när hon får olika erbjudanden från HFAB kan hon konstatera att det räcker bra för att kunna konkurrera om en passande lägenhet.

– In i det längsta vill jag bo kvar i mitt hus, men det känns som en trygghet att kunna ordna en lägenhet i nödfall, säger hon.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här