Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Extra möte. Tove Bergman (M), ordförande i barn- och ungdomsnämnden samt förvaltningschef Pauline Broholm Lindberg, visste på onsdagen inte var Getingeeleverna ska ta vägen nästa vecka.

Paviljonger ska lösa Getingeproblem nästa läsår

Frågan om var de 335 eleverna från Getingeskolan ska vara nästa vecka är ännu olöst. Men från och med nästa läsår hoppas barn- och ungdomsnämndens ordförande Tove Bergman att skolpaviljonger ska finnas på plats i väntan på en helt ny skola.

På onsdagen höll barn- och ungdomsnämnden ett extra sammanträde där man kom överens om att beställa paviljonger för Getingeskolans årskurser 6-9, med inflyttning senast den 1 juni 2017.

Förvaltningen ska efter samråd med samhällsbyggnadskontoret ta fram förslag på var paviljongerna ska placeras.

Läs också: Krav på åtgärder sedan 2011

 

– Antingen kan man ställa dem vid Getingeskolan, vilket kanske inte är så smart om man ska bygga en ny skola på samma plats. Eller så kan man hitta någon annan plats i Getinge. Ett tredje alternativ är att hitta en plats utanför Getinge, säger Tove Bergman (MP), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Ett uppdrag att ta fram underlag för en ny skola i Getinge har redan getts till förvaltningen. Ärendet ska tas upp på barn- och ungdomsnämndens sammanträde i november.
– Det enda rimliga är att bygga nytt, vilket definitivt har blivit ännu tydligare den senaste tiden, säger Tove Bergman.

De kommande två dagarna får eleverna åka buss från Getingeskolan till olika destinationer där de bland annat får prova på olika idrotter samt besöka Universeum i Göteborg.

– Det blir aktiviteter som är relaterade till ämnena NO, idrott och bild och form, förklarar förvaltningschef Pauline Broholm Lindberg.

Var eleverna ska bli av nästa vecka är inte helt klart. Diskussioner pågår med Region Halland om att kommunen ska få hyra lokaler på Plönninge.

– Vi vet ännu inte hur det blir. Det finns några frågetecken kvar. Men om jag ändå skulle spekulera i att vi får hyra i Plönninge så handlar det enbart om innevarande läsår, eftersom regionen behöver lokalerna till annat sedan, säger Tove Bergman.

Går barn- och ungdomsnämndens planer i lås kommer det nästa sommar att finnas färdiga paviljonger för Getingeeleverna att flytta in i.

Ett problem kan vara att få tag på paviljonger. Det råder stor efterfrågan från många kommuner i landet att hyra tillfälliga paviljonger.

– För att skynda på hanteringen har nämnden gett mig som ordförande delegation på att ta beslut om ett lokalprogram för paviljongerna. Då kan vi förhoppningsvis tjäna en - fyra veckor på en beställning, säger Tove Bergman.

Ett lokalprogram innehåller specifikationer på antal klassrum med mera, vilket krävs innan beställningen görs.

De ökade driftkostnaderna på grund av förhyrning av externa lokaler kommer att tas ur barn- och ungdomsnämndens egen budget det närmaste året.

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!