Pallplats för HFAB:s hyllade nybygge Lynghusen

Hyllningarna har strömmat in till HFAB:s nybyggda bostäder Lynghusen i Harplinge. För en dryg månad sedan utsågs man till en av tre finalister i tävlingen Årets bästa nyproduktion. När vinnaren skulle koras nådde man dock inte hela vägen fram.

ANNONS
LocationHarplinge|

När branschorganisationen Sveriges Allmännytta delade ut priset för Årets bästa nyproduktion var det Rågsved från Stockholmshem som drog det längsta strået. Även Ängelholmshems bygge Saftstationen kom före Lynghusen i tävlingen.

På HFAB är man dock inte bitter över att det inte blev någon seger för nybygget som inspirerats av landshövdingehusen i Göteborg.

”Det känns jättekul att vårt arbete uppmärksammas nationellt. Lynghusen är bostäder som vi verkligen är stolta över, både när det gäller hållbarhetssynpunkt och arkitektur. Det är moderna välplanerade bostäder i en äldre och vacker stil. Man blir glad när man ser dem,” säger Veronica Junblad, chef för avdelning underhåll och nyproduktion på HFAB i ett pressmeddelande.

ANNONS

Även om det ”bara” blev en tredjeplats i Årets bästa nyproduktion kan HFAB trösta sig med att ha blivit framröstat som Årets vackraste nyproduktion i en omröstning av Arkitektsupproret.

Juryns motivering till Lynghusen

”Genomarbetat i alla avseenden från väl planerade lägenheter till yttre gestaltning som harmoniserar med platsen. Den lilla, mänskliga skalan är här behärskad till fulländning. Innovativt att vidareutveckla en traditionell och mycket omtyckt byggnadstyp till moderna, välfungerande bostäder. Fin koppling mellan husen med välkomnande entréer, hobbyrum och sittplatser. Fasadernas detaljering är vänligt identitetsskapande och visar att i vår tid är olika arkitekturstilar möjliga om de genomförs med stor yrkeskunskap.”

Läs mer:

LÄS MER:HFAB-hus finalist i årets bästa nyproduktion

LÄS MER:HFAB-hus prisas som årets vackraste nybyggnation

ANNONS