P-avgiften i Svartmunken halveras igen

Teknik- och fritidsnämnden gör ett nytt försök att locka folk till p-huset Svartmunken genom att sänka avgiften.
– Det blir en halvering, från tolv till sex kronor i timmen, berättar Håkan Björklund (C), ordförande.

ANNONS
|

Som HP berättat vid ett antal tillfällen har beläggningen i det nya p-huset Svartmunken, som togs i drift för två år sedan, inte varit särskilt hög.

I våras tog teknik- och fritidsnämnden beslut om att halvera avgiften i ett försök att få folk att hitta till p-huset. Åtgärden hade viss effekt, beläggningen fördubblades men det var från en redan låg nivå visade mätningar som görs vid tre olika tidpunkter under dagen. Det handlade om en ökning från 30 till 70 fordon i snitt i en byggnad som har kapacitet för 360 fordon.

När kostnaden sedan gick tillbaka till normal nivå sjönk beläggningen till samma låga nivå igen. Lördagar och söndagar ingår dock inte i statistiken.

ANNONS

LÄS MER:Få väljer att parkera i Svartmunken

Nu väljer nämnden att på nytt sänka avgiften.

– Jag har fattat ett ordförandebeslut som innebär en halvering, säger Håkan Björklund.

Om det inte hjälpte förra gången att sänka avgiften, varför gör ni det igen? Har ni funderat på andra åtgärder?

– Det är ett sätt att visa att vi gör vad vi kan. Vi funderar över andra åtgärder, men där är vi inte framme än, uppger Håkan Björklund som i nuläget inte vill gå in på vad som diskuterats.

Den reducerade avgiften gäller mellan den 27 november och fram till den 28 februari nästa år. Håkan Björklund uppger att förhoppningen med att en andra gång ta till åtgärden att sänka avgiften är att få fler Halmstadbor och andra citybesökare att hitta till kommunens nyaste p-hus.

LÄS OCKSÅ:

ANNONS