Oviss framtid för restaurang vid striktare coronaråd

Trots en ökad smittspridning infördes inga striktare rekommendationer i Halland. På Halmstad City räknar man dock med nya direktiv och har redan påbörjat sin krishantering och på restaurang Hummër är man orolig för framtiden.

ANNONS
|

Under torsdagen infördes striktare rekommendationer i tre nya regioner i Sverige. I Västra Götaland, Östergötland och Stockholm avråds det nu bland annat från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum. Region Halland höll också en presskonferens under torsdagen där det meddelades att de tidigare rekommendationerna står fast. Cityledaren för Halmstad City Caroline Bengtsson har dock redan ställt in sig på att det kan komma nya rekommendationer även till Halland.

– Vi har skickat ut information till våra medlemmar att även fast det ännu inte kommit något nytt besked så är vi inställda på att det kommer komma. Vi har redan börjat arbetet med vår krishantering så vi är förberedda, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Det är lite blandade känslor om det kommer ett sånt besked. Det viktigaste är ju självklart att stoppa spridningen av smittan men striktare rekommendationer gör att kundflödet minskar och där med också försäljningen. Det är ledsamt men det är så det är och vi får försöka hjälpa till och stötta så mycket som möjligt.

Den marknadsföringsplan som användes under våren med fokus på take-away och näthandel kommer att användas på nytt.

Oviss framtid för restaurangbranschen

En som känner sig väldigt orolig över vad ökade restriktioner skulle föra med sig är Peter Havmark, köksmästare på Hummër. Han menar att det skulle vara ett väldigt hårt slag för hela branschen.

– Skulle det bli striktare rekommendationer kan vi lika gärna lämna in nycklarna till hyresvärden och gå ut härifrån. Det känns som att man jobbar i en utdöende bransch, så illa är det, suckar han.

Att satsa hårdare på take-away är något som testats tidigare men det var ingenting som passade restaurangen särskilt bra och framtiden är oviss.

– Vi får hoppas på ett vaccin, jag tror det är det som kan rädda oss, avslutar Peter Havmark.

Klädbutiken Nicco hoppas att handeln ska kunna fortsätta även om det införs striktare råd i Halland.

ANNONS

– Vi vill ju självklart att folk ska komma hit för att vi ska kunna överleva men vi har också vår webbshop så vi hoppas att folk handlar hos oss ändå, säger Erika Carlsson, butikssäljare på Nicco.

Även Akademibokhandeln på Storgatan försöker att inte oroa sig alltför mycket. Ulrika Larsson är franchisetagare i butiken och försöker att komma på nya idéer för att göra butiken säkrare.

– Jag tror inte att det blir bättre av att oroa sig utan det är viktigt att hitta en trygghet och göra det bästa vi kan av situationen. Hänsyn är ledordet, säger hon.

Läs mer: Inga skärpta restriktioner i Halland – än

ANNONS